1
Norsk
SIKKERHET VED BRUK AV ESPRESSOMASKINEN
Viktige forholdsregler ................................................................................................................................. 2
Kassering av elektrisk utstyr ....................................................................................................................... 3
Krav til strømforsyning ............................................................................................................................... 3
DELER OG FUNKSJONER
Espressomaskinens deler ............................................................................................................................ 4
Espressomaskinens funksjoner ................................................................................................................... 4
FORBEREDE ESPRESSOMASKINEN FOR BRUK
Sette på rekkverket .................................................................................................................................... 5
Fjerne og vaske vanntanken ....................................................................................................................... 5
Fylle og rense kjelene ................................................................................................................................. 6
HVORDAN BRUKE ESPRESSOMASKINEN
Trakte espresso ........................................................................................................................................... 7
Skumme og steame melk ........................................................................................................................... 8
Hvordan lage cappuccino ........................................................................................................................... 9
Tappe varmt vann ....................................................................................................................................... 9
VEDLIKEHOLD OG RENGJØRING
Før du rengjør Espressomaskinen .............................................................................................................. 9
Rengjøring av steamarmen og dysen .......................................................................................................... 9
Rengjøring av huset og tilbehør ................................................................................................................ 10
Rengjøring av dusjhodet ............................................................................................................................ 10
Påfyll etter lange perioder uten bruk ....................................................................................................... 10
Avkalking ................................................................................................................................................... 10
FEILSØKE PROBLEMER .............................................................................................................................. 11
FØR TRAKTING: BESTANDDELENE I EN TOPP ESPRESSO
Ferske kaffebønner ................................................................................................................................... 11
Vann med god smak ................................................................................................................................. 11
Den riktige malingsgraden – og kaffekvern .............................................................................................. 11
TILBEREDNINGSTEKNIKKER FOR ESPRESSO
Riktig temperatur ...................................................................................................................................... 12
Kaffemaling ................................................................................................................................................ 12
Dosering .................................................................................................................................................... 12
Avstryking ................................................................................................................................................. 12
Tamping ..................................................................................................................................................... 12
Volum ........................................................................................................................................................ 13
Ekstraksjonshastighet ................................................................................................................................ 13
Den gyldne crema..................................................................................................................................... 13
Feilsøke Espressoen under tilberedning ................................................................................................... 13
GARANTI OG SERVICE .............................................................................................................................. 14
Garanti for KitchenAid Espressomaskin ................................................................................................... 14
Servicesentre ............................................................................................................................................ 14
Kundeservice ........................................................................................................................................... 14
INSTRUKSJONER FOR ESPRESSOMASKINEN
Innholdsfortegnelse
Bli med i samtalen om dette produktet
Her kan du dele hva du synes om KitchenAid 5KES2102EMS Kaffemaskin. Hvis du har et spørsmål, les først bruksanvisningen nøye. Be om en bruksanvisning kan gjøres ved å bruke vårt kontaktskjema.