Manualer til Certina Ur

Nedenfor finner du alle modeller Certina Ur som vi har manualer til. Se også ofte stilte spørsmål nederst på siden for nyttige tips om ditt produkt. Står ikke din modell oppført? Da kan du kontakte oss.

Er ditt produkt defekt og finner du ikke løsningen i manualen? Dra til en Repair Café for gratis hjelp til reparasjon.

Ofte stilte spørsmål

Vårt supportteam søker etter nyttig produktinformasjon samt svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du finner en feil i våre ofte stilte spørsmål, vennligst gi oss beskjed ved å benytte vårt kontaktskjema.

Mitt mekaniske klokke går fort, hva kan jeg gjøre? Verifisert
Dette kan være forårsaket av eksponering for et magnetfelt. Det kan løses ved en demagnetiseringsprosess utført av en profesjonell urmaker.

Det var nyttig (627)
Et batteri i enheten min er oksidert, kan jeg fortsatt bruke det trygt? Verifisert
Ja, enheten kan fortsatt brukes trygt. Fjern først det oksiderte batteriet. Bruk aldri bare hender til å gjøre dette. Rengjør deretter batterirommet med en bomullspinne dyppet i eddik eller sitronsaft. La det tørke og sett inn nye batterier.

Det var nyttig (601)
Hva står AM og PM for? Verifisert
AM står for Ante Meridiem og indikerer at tiden er før middagstid. PM står for Post Meridiem og indikerer at tiden er over middagstid.

Det var nyttig (551)
Hva er en 'Chronograph'? Verifisert
En 'kronograf' er bokstavelig talt en 'tidsforfatter'. Begrepet brukes til å beskrive klokker og klokker som forteller tidspunktet på dagen, samt måler en viss tidsperiode, som et stoppeklokke.

Det var nyttig (490)
Hva er en kvartsbevegelse? Verifisert
Klokker og klokker med kvartsbevegelse drives av et batteri. Dette sender en elektrisk strøm gjennom kvartskrystaller som vil vibrere. Disse vibrasjonene overføres til bevegelsen. Fordi vibrasjonene har en fast frekvens, er klokker og ur med en kvartsbevegelse ekstremt presise.

Det var nyttig (330)
Hva er GMT? Verifisert
GMT står for Greenwich Mean Time (noen ganger kalt UTC, står for Coordinated Universal Time). Det er tiden for lengdegrad 0 som går gjennom Greenwich nær London.

Det var nyttig (325)