Bruksanvisninger for Telt

Nedenfor finner du alle Telt-merkene som vi har tilgjengelige bruksanvisninger til. Klikk på ditt merke for en liste over alle modeller. Se også ofte stilte spørsmål nederst på siden for nyttige tips om ditt produkt. Står ikke ditt merke oppført? Da kan du kontakte oss.

Er ditt produkt defekt og finner du ikke løsningen i bruksanvisningen? Dra til en Repair Café for gratis hjelp til reparasjon.

Ofte stilte spørsmål

Vårt supportteam søker etter nyttig produktinformasjon samt svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du finner en feil i våre ofte stilte spørsmål, vennligst gi oss beskjed ved å benytte vårt kontaktskjema.

Kan jeg rydde bort teltet når det fortsatt er vått? Verifisert

Kun for en kort periode. Når teltet pakkes bort mens det er vått og lagres i en uke eller lenger, kan det komme mugg. Dette kan ødelegge teltstoffet og er muligens helsefarlig.

Det var nyttig (384) Les mer

Hvordan impregnerer jeg et telt? Verifisert

Sett teltet, rengjør kluten og la den tørke. Påfør impregneringsmidlet på kluten med en plantesprøyte eller annen spray. Det er også mulig å bruke en malervals eller pensel. Klutet må være fullstendig mettet med impregneringsmidlet. Behandle også innsiden av teltet. Rengjør alle vinduer grundig med en fuktig klut. Ikke la impregneringsmidlet tørke på det. La teltduken tørke helt. Gjenta behandlingen om nødvendig.

Det var nyttig (285) Les mer

Kan jeg reparere en tåre eller et hull i lerretet til teltet mitt selv? Verifisert

Det er spesielle biter av selvklebende flekker av stoff tilgjengelig for syntetiske teltduker. Fest en av disse lappene på begge sider av hullet eller riv. For lerret av bomullstelt eller lerret av blandet materiale er det best å bruke lapper som kan strykes på. Dette vil kreve strykejern.

Det var nyttig (218) Les mer

Glidelåsen på teltet mitt vil ikke gå greit, hva kan jeg gjøre? Verifisert

Når glidelåsen går jevnt, bruk en tørr PTFE-spray eller silikonspray. Ikke spray på kluten og spray forebyggende for å forhindre fremtidige problemer.

Det var nyttig (156) Les mer

Det er vanndråper på innsiden av teltet, betyr dette at det lekker? Verifisert

Nei, dette er sannsynligvis kondens. Forsikre deg om at teltet er godt ventilert for å holde kondens på et minimum.

Det var nyttig (129) Les mer

Hvilke teltplugger er best å bruke til hvilke overflater? Verifisert

På gressletter eller skogflater kan du bruke halvcirkelformede eller plastpinner. På steinete overflater må du bruke steinplugg. På leireoverflater kan du bruke halvcirkelformede, plastiske eller universalpinner. På grusflater trenger du halvsirkelformede eller universelle knagger, og på sand må du bruke treknagger.

Det var nyttig (105) Les mer

Impregneringsmidlet etterlater hvite flekker eller en hvit dis på teltduken. Hva kan jeg gjøre med dette? Verifisert

Hvis agenten etterlater en hvit tåke eller hvite flekker på teltduken, betyr dette at du har påført mer impregneringsmiddel på disse områdene. Dette er ikke skadelig, og flekkene forsvinner ofte over tid. Det anbefales ikke å bruke mindre impregneringsmiddel for å forhindre flekker. Tøyet må være fullstendig mettet med impregneringsmidlet for å gi gode resultater.

Det var nyttig (97) Les mer