Manualer til Samsung TV

Nedenfor finner du alle modeller Samsung TV som vi har manualer til. Se også ofte stilte spørsmål nederst på siden for nyttige tips om ditt produkt. Står ikke din modell oppført? Da kan du kontakte oss.

Er ditt produkt defekt og finner du ikke løsningen i manualen? Dra til en Repair Café for gratis hjelp til reparasjon.

Ofte stilte spørsmål

Vårt supportteam søker etter nyttig produktinformasjon samt svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du finner en feil i våre ofte stilte spørsmål, vennligst gi oss beskjed ved å benytte vårt kontaktskjema.

Hvordan måler jeg tommer på en TV? Verifisert
Antall tommer måles fra diagonalen, for eksempel avstanden mellom øverste hjørnet til venstre og nederste hjørnet til høyre av selve skjermen (ikke kanten). En tomme er 2,54 centimeter, så når du måler 99 centimeter betyr det at TV-en er 39 tommer.

Det var nyttig (39)
Hva er kontrastforholdet? Verifisert
Kontrastforholdet forteller hvor langt den hviteste hvite er fra den svarteste. Et kontrastforhold på for eksempel 400: 1 betyr at den svarteste svart på skjermen er 400 ganger mørkere enn den hviteste hvite. Et høyt kontrastforhold bidrar til skarpheten i bildet.

Det var nyttig (7)
Hva er den optimale seeavstanden for TV-en? Verifisert
Dette avhenger delvis av personlige preferanser, men som en tommelfingerregel er den optimale visningsavstanden omtrent 3 ganger TV-ens diagonale skjermstørrelse. For en TV på 152 cm vil den optimale visningsavstanden være 180 tommer eller ca. 4,5 meter.

Det var nyttig (7)
Hvordan kan jeg rengjøre TV-en riktig? Verifisert
Slå av fjernsynet og tørk støv og smuss av skjermen med en mikrofiberklut. Ikke bruk papir, dette kan forårsake riper. Ikke bruk for mye trykk, ellers kan du skade piksler. Bruk et spesialvaskemiddel eller lag et ved å blande 1 del eddik med 1 del vann. Fukt kluten med vaskemiddel og rengjør skjermen. Forsikre deg om at kluten ikke er for våt. Fjern flekker ved å gjøre roterende bevegelser. Tørk skjermen med en ekstra mikrofiberklut for å forhindre striper.

Det var nyttig (7)
Hvorfor er det bokstaver ved siden av tallene på fjernkontrollen? Verifisert
Enkelte TV-innstillinger kan kreve at du skriver inn bokstaver. Det er vanligvis tre bokstaver eller andre tegn på en knapp. Når du trenger å skrive inn bokstaver, kan du trykke den knappen en gang for den første bokstaven, trykke to ganger for den andre bokstaven og trykke 3 ganger for den tredje bokstaven. På denne måten kan tekst skrives med et minimum antall knapper.

Det var nyttig (6)