Bruksanvisninger for LED-TV

Nedenfor finner du alle LED-TV-merkene som vi har tilgjengelige bruksanvisninger til. Klikk på ditt merke for en liste over alle modeller. Se også ofte stilte spørsmål nederst på siden for nyttige tips om ditt produkt. Står ikke ditt merke oppført? Da kan du kontakte oss.

Er ditt produkt defekt og finner du ikke løsningen i bruksanvisningen? Dra til en Repair Café for gratis hjelp til reparasjon.

Ofte stilte spørsmål

Vårt supportteam søker etter nyttig produktinformasjon samt svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du finner en feil i våre ofte stilte spørsmål, vennligst gi oss beskjed ved å benytte vårt kontaktskjema.

Hvordan kobler jeg en universell fjernkontroll til TV-en? Verifisert

For å koble til den universelle fjernkontrollen, trenger du modellnummer og merkenavn på både fjernkontrollen og fjernsynet. Det er en liste over koder for merker og modellnumre i håndboken til fjernkontrollen.

Det var nyttig (4545) Les mer

Jeg vil koble en høyttaler til LED-TV-en min med HDMI, hvilken port skal jeg bruke? Verifisert

Du må bruke HDMI-ARC-porten, som er spesielt laget for tilkobling av lydutstyr.

Det var nyttig (2077) Les mer

Spiller det noen rolle hvilken HDMI-port jeg kobler til enheten min? Verifisert

Generelt kan du koble en enhet som en blu-ray-spiller eller spillkonsoll til hvilken som helst HDMI-port. Enheten kan deretter brukes ved å velge den tilsvarende HDMI-kanalen på TV-en.

Det var nyttig (981) Les mer

Hvordan måler jeg tommer på en LED-TV? Verifisert

Antall tommer måles fra diagonalen, for eksempel avstanden mellom øverste hjørnet til venstre og nederste hjørnet til høyre av selve skjermen (ikke kanten). En tomme er 2,54 centimeter, så når du måler 99 centimeter betyr det at TV-en er 39 tommer.

Det var nyttig (857) Les mer

Vil fjernkontrollen min også fungere på andre TV-modeller av samme merke? Verifisert

Ofte vil en fjernkontroll av TV også fungere på lignende modeller av samme merke. Det er imidlertid uvanlig at det fungerer på alle modeller av det merket. Universelle fjernkontroller er mer egnet til å gjøre dette.

Det var nyttig (493) Les mer

Hva er forskjellen mellom LCD og LED? Verifisert

Begge teknikkene bruker en LCD-skjerm som ikke gir noe lys av seg selv. Forskjellen ligger i belysningen bak skjermen. Med LCD-skjermer gjøres dette av CCFL (kald-katodefluorescerende lampe) og LED bruker LED-lys.

Det var nyttig (445) Les mer

Kan jeg reparere en død piksel selv? Verifisert

Det er en forskjell mellom en død piksel og en fast piksel. En fast piksel er fremdeles farget og kan fikses ved å bruke et lett trykk nøyaktig på pikslen til den gjenoppretter seg. En død piksel er alltid svart eller hvit og kan ikke repareres av deg selv.

Det var nyttig (370) Les mer

Hva står HDMI for? Verifisert

HDMI står for High-Definition Multimedia Interface. HDMI er en tilkobling for å sende video og lyd av høy kvalitet fra en enhet til en annen.

Det var nyttig (324) Les mer

Hva er kontrastforholdet? Verifisert

Kontrastforholdet forteller hvor langt den hviteste hvite er fra den svarteste. Et kontrastforhold på for eksempel 400: 1 betyr at den svarteste svart på skjermen er 400 ganger mørkere enn den hviteste hvite. Et høyt kontrastforhold bidrar til skarpheten i bildet.

Det var nyttig (300) Les mer

Hvorfor er det bokstaver ved siden av tallene på fjernkontrollen? Verifisert

Enkelte TV-innstillinger kan kreve at du skriver inn bokstaver. Det er vanligvis tre bokstaver eller andre tegn på en knapp. Når du trenger å skrive inn bokstaver, kan du trykke den knappen en gang for den første bokstaven, trykke to ganger for den andre bokstaven og trykke 3 ganger for den tredje bokstaven. På denne måten kan tekst skrives med et minimum antall knapper.

Det var nyttig (293) Les mer

Hva er den optimale seeavstanden for TV-en? Verifisert

Dette avhenger delvis av personlige preferanser, men som en tommelfingerregel er den optimale visningsavstanden omtrent 3 ganger TV-ens diagonale skjermstørrelse. For en TV på 152 cm vil den optimale visningsavstanden være 180 tommer eller ca. 4,5 meter.

Det var nyttig (291) Les mer

Hvordan kan jeg rengjøre LED-TV-en min riktig? Verifisert

Slå av fjernsynet og tørk støv og smuss av skjermen med en mikrofiberklut. Ikke bruk papir, dette kan forårsake riper. Ikke bruk for mye trykk, ellers kan du skade piksler. Bruk et spesialvaskemiddel eller lag et ved å blande 1 del eddik med 1 del vann. Fukt kluten med vaskemiddel og rengjør skjermen. Forsikre deg om at kluten ikke er for våt. Fjern flekker ved å gjøre roterende bevegelser. Tørk skjermen med en ekstra mikrofiberklut for å forhindre striper.

Det var nyttig (291) Les mer