Bruksanvisninger for Digitalkameraer

Nedenfor finner du alle Digitalkameraer-merkene som vi har tilgjengelige bruksanvisninger til. Klikk på ditt merke for en liste over alle modeller. Se også ofte stilte spørsmål nederst på siden for nyttige tips om ditt produkt. Står ikke ditt merke oppført? Da kan du kontakte oss.

Er ditt produkt defekt og finner du ikke løsningen i bruksanvisningen? Dra til en Repair Café for gratis hjelp til reparasjon.

Ofte stilte spørsmål

Vårt supportteam søker etter nyttig produktinformasjon samt svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du finner en feil i våre ofte stilte spørsmål, vennligst gi oss beskjed ved å benytte vårt kontaktskjema.

Hvordan unngår jeg «røde øyne» på bilder? Verifisert

«Røde øyne» på bilder er et fenomen som skyldes for mye lys på kort tid i øynene til personene som fotograferes. Effekten forsterkes i mørke omgivelser. Følgende kan gjøres for å unngå det: Ikke la de som fotograferes se rett inn i kameraet, sørg for bedre belysning, ta bildet nærmere motivet og/eller ikke zoom inn for mye.

Det var nyttig (285) Les mer

Hva er en megapiksel? Verifisert

En megapiksel (MP) er lik en million piksler. Megapiksler brukes blant annet til å angi oppløsningen på digitalkameraer og videokameraer. For eksempel har et kamera som lager bilder på 1280 x 960 piksler, en oppløsning på omtrent 1,3 MP. Selv om det er flere faktorer som påvirker bildekvaliteten, kan man stort sett si at jo flere megapiksler, desto bedre bilderesultat.

Det var nyttig (264) Les mer

Er det nødvendig å tømme litiumionbatteriet før du lader det igjen? Verifisert

Nei, dette er ikke nødvendig. Med eldre batterier var dette tilfelle. Litiumionbatterier kan lades etter bruk og tas av laderen når det er nødvendig.

Det var nyttig (235) Les mer

Hva står SD for? Verifisert

SD står for Secure Digital. SD-kort er standard lagringsmedium for mange digitale kameraer.

Det var nyttig (207) Les mer

Et batteri i enheten min er oksidert, kan jeg fortsatt bruke det trygt? Verifisert

Ja, enheten kan fortsatt brukes trygt. Fjern først det oksiderte batteriet. Bruk aldri bare hender til å gjøre dette. Rengjør deretter batterirommet med en bomullspinne dyppet i eddik eller sitronsaft. La det tørke og sett inn nye batterier.

Det var nyttig (201) Les mer

Hva er den beste måten å lagre et litiumionbatteri i lang tid? Verifisert

Den beste måten å lagre et litiumionbatteri er ved en temperatur mellom 5 og 45 grader Celsius. Det er også lurt å sørge for at batteriet er omtrent 67% ladet før det lagres.

Det var nyttig (187) Les mer

Under hvilke forhold vil litiumionbatteriet fungere optimalt? Verifisert

Litiumionbatterier fungerer optimalt ved en temperatur mellom 5 og 45 grader Celsius. Ved veldig kaldt eller varmt vær kan du merke at batteriet tømmes raskere. Ladning anbefales ikke ved temperaturer under 5 eller høyere enn 45 grader Celsius.

Det var nyttig (177) Les mer